Tankepaket

Alltså, om man bestämt sig för att man tillhör en viss -ism verkar det som om man måste ha vissa ståndpunkter. Det är ofta väldigt komiskt i sin förutsägbarhet. Exempel:

* Nyliberaler och personer som bestämt sig att just de gillar frihet är alltid skeptiska till växthuseffekten (eller att människan står för den, eller att koldioxid orsakar uppvärmning osv), och inte nog med det - de är helt säkra på att alla som tror på den är duperade av mainstream-media. Det är bara det att de själva tror på diverse mainstream-åsikter. Visst kan man vara skeptisk till att mänskliga gärningar givit upphov till global uppvärmning, eller att det finns någon sådan, och så vidare, men de här personerna tror alltid utan undantag att det förhåller sig så.

* Radikala muslimer måste tro att det finns en judisk konspiration bakom precis allt. Den småputtrige moderate muslimen Mohamed Omar kom ju ut som storslagen islamist i år och hans blogg handlar i stort sett inte om något annat än judarnas ondska. Andra grupper ägnar sig aldrig åt något ont och om de gör det är det en jude som ligger bakom. Förintelsen har förstås inte inträffat men det förhindrar inte att man jämför Israels regering med nazisterna.

* I mainstream-media bör man vara emot heteronormen.

Och när vi ändå pratar om islam så är en väldig massa personer på högerkanten emot religionen. Förvånansvärt många har lärt sig ordet "dhimmi", som är en muslimsk term för icke-muslimer i ett land som styrs enligt sharia-lagstiftning. Varför har de lärt sig ordet? Jo, de har alla läst samma bok och då insett hur det förhåller sig. Eventuellt sitter de också och fikar och hållar med varandra. Jodå!

Kommentarer
Postat av: Simon

Ja man väljer väl den världsbild som passar ideologin man har valt. Nyliberalerna förstår nog att om det är så att ohämmade koldioxidutsläpp leder till ökad temperatur i världen, så är reglering det enda sättet att komma till bukt med detta. Men eftersom man redan har bestämt sig för att allt löser sig på bästa möjliga sätt om alla bara får göra som de vill, så måste helt enkelt den mänskligt orsakade globala uppvärmningen vara en bluff. Och så plockar man fram några nissar som kallar sig vetenskapare som tycker att det är så.



Samma sak med islamisterna och judarna och Förintelsen. Omar är rolig i den här intervjun: http://expo.se/2009/48_2733.html - Han säger liksom i klartext att han inte förespråkar ifrågasättande av Förintelsen för att det är sanningen, utan för att det är strategiskt bra att göra det.



Ja och så gaylobbyn. Där är det ju tydligt att man har bestämt sig för att det är okay att vara gay, och så väljer man att bara ignorera oemotstridliga fakta som till exempel "it's Adam and Eve, not Adam and Steve!". Och vegetarianerna ignorerar att djur är gjorda av mat. Etcetera.

2009-09-03 @ 23:07:09
URL: http://tjohejtjohej.blogspot.com/
Postat av: Herr Busschauffören

Just det där med heteronormen är lite lustigt eftersom många tycker man ska vara emot den, och ändå är för den i praktiken. Ovan nämnde Omar är också ett exempel eftersom han, pga sin abrahamitiska tro, förstås är emot homosexualitet. Det är samma sak där.



Hmm, jag antar att det är lite fult att kritisera det här med anti-heteronormen. Jag är väl inte emot gaylobbyn, usch och fy! Det är inte åsikterna som sådana jag är emot, bara att de dyker upp med den förutsägbarhet de gör. Då gillar jag Göran Greider (frid vare med honom) bättre - sosse som tusan, men man har ingen aning vad han kommer att tycka så fort något nytt dyker upp

2009-09-04 @ 06:35:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0